Kirjoittajat 2021-2022

Pauliina Grym osallistuu maaliskuussa 2022 alkavaan World Press Instituten yhdeksänviikkoiseen journalismiohjelmaan osana kansainvälistä toimittajaryhmää. Yhdysvaltojen poliitiikkaa tiiviisti seuraava journalistiikan maisteri on työskennellyt Ylellä vuodesta 2016 TV- ja audiotuotannoissa. Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösessä hän painottaa yhteiskunnallisia ja poliittisia aiheita. Uransa Grym aloitti printtimediassa ja on työskennellyt viestintätoimistossa ja kaupallisissa radioissa sekä uutistoimittajana, tuottajana että kaupallisten yhteistöiden vastaavana. KOURA-palkittu Grym on sananvapauteen ja mediaan erikoistuneen suomalaisen kehitysyhteistyösäätiön Vikesin hallituksen jäsen.

Heidi Kalmari opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Los Angelesissa, University of Southern Californiassa (USC). Hän suorittaa erikoistuvan journalismin maisteriohjelman, jossa hän erikoistuu ilmastonmuutosjournalismiin. Kalmari on freelance-toimittaja, yrittäjä ja tietokirjailija. Hän on erikoistunut vastuullisuuteen, vastuulliseen matkailuun ja ilmastonmuutokseen. Kalmari on työskennellyt myös toimitussihteerinä ja toimituspäällikkönä esimerkiksi Kotivinkissä, Mondossa, Me Naisissa, Divaanissa ja Muoto-lehdessä. Hän on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2006 pääaineenaan viestintä.

Hannu Kivimäki opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Los Angelesissa ja suorittaa University of Southern Californiassa (USC) erikoistuvan journalismin maisteriohjelman. Hän keskittyy opinnoissaan visuaalisiin kerronta- ja esitystapoihin digituotteissa, digitaaliseen tuotesuunnitteluun ja UX-designiin sekä datajournalismiin ja koodaamiseen. Kivimäki työskentelee Aamulehden ulkoasupäällikkönä ja design-tiimin vetäjänä. Hän vastaa Sanoman aluemedioiden (Aamulehti, Satakunnan Kansa ja 10 paikallismediaa) journalistisesta ja kaupallisesta designista. Lisäksi Kivimäki vastaa Aamulehden ja seitsemän paikallismedian painetun lehden tuotannosta. Hannu Kivimäki on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän valmistui vuonna 2010 visuaalisen journalismin maisteriohjelmasta.

Ronja Koskinen työskentelee syksyllä 2021 Kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä, Itävallassa. Koskinen on aiemmin työskennellyt muun muassa valokuvaajana Etelä-Suomen Sanomissa sekä viestintäharjoittelijana European Youth Parliament Finland ry:ssä. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kuvajournalismi. Parhaillaan Koskinen opiskelee yhteiskuntatieteiden maisteriksi visuaalisen journalismin tutkinto-ohjelmassa.

Riina Malhotra opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Berliinissä Freie Universitätissä. Malhotra on työskennellyt Ylellä vuodesta 2002 lähtien toimittajana, juontajana ja esimiestehtävissä vastaavana tuottajana. Sekä broadcast-maailma että digitaaliset julkaisualustat ovat Malhotralle tuttuja. Stipendiaattivuotensa aikana Malhotra perehtyy median kulutustottumusten muutokseen ja siihen, kuinka se heijastuu mediatyön johtamiseen. Malhotra on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan journalistiikka.

Jecaterina Mantsinen opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Constructive Institutessa Århusissa, Tanskassa. Mantsinen työskentelee uutistoimisto STT:ssä rikos- ja oikeustoimittajana. Työssään hän on kiinnostunut rikollisuuden syistä ja kehityksestä, järjestäytyneestä rikollisuudesta, väkivallasta sekä kriminaalipolitiikasta ja rikollisuuden ehkäisystä. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta. 

Silja Massa opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Berliinin Freie Universitätissä. Massa on asunut viime vuodet Tallinnassa työskennellen siellä Yleisradion Viron-toimittajana ja kirjoittaen Viro-aiheisia juttuja myös muille suomalaismedioille. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Yleisradion sosiaalisen median toimittajana ja kulttuuritoimittajana sekä Helsingin Sanomissa kulttuuritoimittajana ja Nyt-liitteen tuottajana. Massa on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineinaan sosiologia, kirjallisuus ja viestintä. Stipendivuotensa aikana hänen tarkoituksenaan on tutkia matkailujournalismin tulevaisuutta globaalin pandemian jälkeisessä Euroopassa.

Veera Nikkanen työskentelee Kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä, Itävallassa keväällä 2022. Nikkanen on aiemmin työskennellyt muun muassa toimittajana Itä-Savossa sekä viestintä- ja projektitehtävissä Espoon kaupungilla ja Suomenlinnan hoitokunnassa. Nikkanen opiskelee journalismia Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Aiemmalta koulutukseltaan hän on filosofian maisteri Tampereen yliopistosta venäjän kielen ja kulttuurin koulutusohjelmasta.


Aurora Rämö opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Pietarin Eurooppalaisessa yliopistossa Venäjällä. Rämö työskentelee toimittajana Suomen Kuvalehdessä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Ylioppilaslehdessä. Rämö on käynyt Suomalais-venäläisen koulun ja opiskellut viestintää Helsingin yliopistossa.


Kirsi-Marja Takala opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Takala on Bauer Media Oy:n tuotantopäällikkö vastuualueenaan podcastit. Työkseen hän suunnittelee ja tuottaa podcast-sarjoja Bauer Median Podplay-palveluun sekä asiakkaille. Oxfordissa Takala keskittyy podcastien rahoitusmalleihin.